10 grappige gezondheidsweetjes die je niet wist

Het is tegenwoordig wel alles waar de klok om slaat: gezondheidsweetjes van A tot Z. Er is zowat van alles en nog wat te vinden wanneer het aankomt op adviezen die er worden gegeven om een gezonde levensstijl op na te houden en is dat soms ook wel knap vervelend om te kunnen volgen. Tussen alle adviezen door zijn er ook wel wat grappige weetjes te vinden die je vaak over het hoofd zal hebben gezien. Hier onder dus 10 van de grappigste die je waarschijnlijk nog niet wist:

  • Wist je dat een citroen veel suiker bevat? Wie dus dacht om eens wat zoetigheid achterwege te laten en wat citroensap uit te persen, zal dus wel lekker in de maling worden genomen. Het plaatje wordt compleet wanneer je er ook nog wat suiker bijzet om de zure smaak wat weg te werken.
  • Een goede makelaar is niet te veel gevraagd. Een zoektocht naar een geschikt huis kan voor heel wat stress zorgen en is dat juist één van de grootste veroorzakers van ziekte bij de mens. Een makelaar breda is hierbij een flinke help om jou snel aan een geschikt pand te helpen.
  • Met zoenen verbrandt je ook flink wat calorieën. Je hoeft dus niet elke dag fanatiek naar de sportschool te gaan om een strakke lijn te krijgen/behouden. Gewoon lekker flink zoenen helpt je al een einde op weg en raak je er gemiddeld 26 calorieën kwijt per minuut.
  • Ga eens naar buiten voor wat frisse lucht. De combinatie van frisse lucht met wat beweging (een lange wandeling bijvoorbeeld) zorgt ervoor dat je ook aan de nodige ontspanning komt na een lange werkdag.
  • Sla niet altijd een vettig hapje over. Teveel vet is niet goed, vooral de onverzadigde soorten, maar bevatten vetten ook heel wat stoffen die het lichaam nodig heeft. Wees dus niet te fanatiek om een vetarm dieet op na te houden.
  • Kauwgom helpt juist tegen tandbederf. Teveel snoepen is niet goed voor ons gebit, maar vormt kauwgom daar een uitzondering op. Het herhaaldelijk kauwen zorgt voor een grote afscheiding van speeksel en zorgt dit ervoor dat tandplak minder kans heeft zich te hechten aan het gebit.
  • Drink maar gerust een glaasje rode wijn. De antioxidanten die er in voorkomen hebben een positieve werking op het lichaam.
  • Eet vaker een banaan. Het magnesium dat in grote hoeveelheid in deze heerlijke vrucht voorkomt help om namelijk de bloeddruk te verlagen en kunnen de meeste mensen dat wel gebruiken in deze stressvolle tijden.
  • Kijk ook eens naar de kleur van jouw ontlasting. Velen spoelen het liefst zo snel als mogelijk door, maar kan een kijkje in de pot even geen kwaad. De kleur en vorm van onze ontlasting zegt veel over onze gezondheid.
  • Groenten en fruit bevatten tegenwoordig veel minder mineralen. Jarenlange verbouw van groenten en fruit op dezelfde stukken grond heeft gezorgd voor uitputting van bepaalde mineralen. Het gaat vaker om enkele sporenelementen die ons lichaam in kleine hoeveelheden wel nodig heeft.

Het zal met deze grappige, maar daarom niet minder leerrijke, gezondheidsweetjes wel duidelijk zijn dat er nog veel op te steken valt op het gebied van onze gezondheid. Het is belangrijk om altijd open te staan voor adviezen en daaruit de beste te kiezen welke het beste passen bij jouw levensstijl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *