10 tips voor het overwinnen van pijn in spieren en gewrichten

Na zware lichamelijke inspanning, of het nu in de gym is geweest of gewoon bij het uitvoeren van jouw dagelijkse werkzaamheden, is de kans groot dat je last zal krijgen van pijn in de spieren en gewrichten. De pijn verdwijnt gewoonlijk al na een dag of twee, maar kan het ook langer aanhouden. Om toch snel af te zijn van de pijn, zullen onderstaande tips zeker uitweg bieden:

  1. Hou jezelf goed warm: een groot deel van pijn in de gewrichten kan worden toegeschreven aan een slechte doorbloeding aldaar en zorgt het warm houden dat de circulatie wordt verbeterd. Vooral in de winter is het van groot belang om extra aandacht te besteden aan het warm houden van alle pijnlijke gewrichten.
  2. De nodige ondersteuning mag er niet ontbreken: bij pijn in de gewrichten, maar ook de spieren, is het goed om met behulp van zwachtels of ondersteunende banden het betreffend deel minder zwaar te belasten en zal dat ook het herstel bevorderen.
  3. Al eens aan een verlichtende creme gedacht? In de handel zijn er tal van smeersels te krijgen en bieden die wel de nodige verlichting van de pijn.
  4. Bouw een rustperiode in: pijn in de spieren wordt soms veroorzaakt door microscheurtjes en is het een goed idee twee tot drie dagen rust te nemen om het lichaam de tijd voor herstel te geven.
  5. Een lichte massage verricht ook wonderen: bij zware inspanning van de spieren ontwikkelen zich al snel afvalstoffen en hopen die zich ter plaatse op. Dat komt ook mede door een gebrek aan zuurstof. Door de zere plek te masseren, wordt de doorstroming van het bloed bevordert en de afvalstoffen dus sneller verwijdert.
  6. Let zeker op jouw voeding: wie regelmatig zware lichamelijke arbeid verricht, dient ook genoeg eiwitten in te nemen. Die zorgen er namelijk voor, dat het herstel van de spieren snel plaatsvindt en de pijn dus snel voorbij is.
  7. Neem je wel voldoende rust? Het grootst gedeelte van ons lichaamsherstel vindt plaats wanneer we aan het slapen zijn en kan de pijn in spieren en gewrichten dus lang aanhouden wanneer er niet voldoende uitgerust wordt.
  8. Pak het geleidelijk aan op: deze tip heeft betrekking op personen die na een lange tijd de sportschool weer gaan bezoeken. Stel samen met de sportinstructeur een schema op waarbij je gewoon eerlijk tegenover jezelf blijft en niet te veel hooi op de vork zal nemen.
  9. Supplementen met glucosamine helpen ook tegen pijnlijke gewrichten: het kraakbeen wordt door glucosamine positief beїnvloedt en zorgt zo voor een soepele beweging.
  10. Neem ook wat visolie in: de omega-3-vetzuren zorgen er namelijk voor dat de bloedcirculatie wordt verbetert. Ook in vis en noten komt de omega-3 veel voor en kan een gebalanceerd dieet met genoeg eiwitten erbij dus flink meehelpen om spier- en gewrichtspijnen te helpen verminderen.

Met de juiste aanpak is het dus wel degelijk mogelijk om pijn in spieren en gewrichten zoveel als mogelijk te verzachten. Zorg er ook voor om altijd jouw warming up niet te vergeten en ook het lichaam niet te zwaar te belasten. Daar neem ook een schilder Almere een voorbeeld aan en kan het zwarebwerk zonder moeite verricht worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.