Bij ons ben je terecht voor alle informatie die gaat over gezondheid. Je kunt hierbij denken aan ziektes, pijnen en andere klachten. Er is heel veel om te weten over gezondheid. Mensen, groot of klein, dienen geen grappen te maken als het gaat om hun eigen gezondheid. Een goede gezondheid is net het beste presentje dat jij jezelf kunt geven! Weet je hoe goed het aanvoelt wanneer je een gezonde leven leidt? Tja, daar wordt iedereen vrolijk van. Een gezond leven te leiden gaat helaas niet even gemakkelijk. Wil je alles weten over gezondheid? Je bent bij ons dan op het juiste adres! Hieronder kun je meer lezen over de meest gestelde vragen.

De vragen die het meest aan ons gesteld werden, zijn onder andere:

  1. Wat is het handigst om elke dag te gebruiken, waarbij mijn gezondheid stabiel blijft?

In beginsel kun je denken aan water. Water is ten alle tijden belangrijk voor het menselijk lichaam. Elke mens dient op dagbasis minimaal 1,5 tot wel 2 liter water te gebruiken. Tja, ben jij geen water drinker? Je kunt jezelf leren om die opbouwend te leren drinken. Begin vandaag bijvoorbeeld met twee flessen van een halve liter en ga zo verder totdat jij jouw doel hebt bereikt.

  • Op welke wijze zou ik de dag goed kunnen starten, waarbij ik op die manier dan ook gezond ben?

Om gezond te zijn en te blijven, is het beter dat je als mens jouw ontbijt niet vergeet. Als je denkt aan ontbijt, kun je bijvoorbeeld brood eten. Brood is luchtig en goed om te ontbijten. Na een lange nachtrust gehad te hebben, heeft jouw lichaam ’s morgens weer voedsel nodig. Mensen die ontbijten krijgen namelijk meer vitaminen en mineralen binnen en hierdoor kunnen zij beter concentreren op het werk of op de schoolbanken. Heel handig en goed dus. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die ontbijten vaak genoeg een beter gewicht hebben dan mensen die niet ontbijten.

  • Hoe kan ik gezond blijven?

Om gezond te zijn en te blijven, ligt het in jouw eigen handen. Jij kiest namelijk wat je eet en wat je allemaal doet om gezond te zijn. Gezond zijn kan op verschillende manieren. De twee meest bekende manieren zijn door gezond te eten en door te bewegen. Wanneer je gezond eet en veel beweegt, verminder je de kans om ziek te worden. Jouw lichaam heeft op die manier weerstand tegen ziektes. Je kunt gezond zijn, door onder andere:

  • gezond te eten met de schijf van vijf:

Deze is niks anders dan de voedingspiramide. Gebruik hierbij elke dag groente of fruit, vlees of pesi soorten, vetten, granen en dranken.

  • door te bewegen:

Je kunt ook nog elke dag bewegen. Dit kun je heel simpel doen. Loop bijvoorbeeld elke dag naar het station. Daarnaast kun je elke dag ook naar het werk of naar school fietsen. Het hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn.

Wij hopen dat deze vragen je geholpen hebben met hetgeen je wilde weten. Indien dat niet het geval is, kun je nog altijd contact met ons opnemen. Onze contactgegevens tref je op onze pagina aan. Gezondheid voor nu en altijd!