Het gebit heeft meer aandacht nodig

Dankzij ons gebit is het mogelijk om bepaalde etenswaren te vermalen zodat ze gemakkelijk door te slikken zijn. Het gebit is dan ook onmisbaar. Daarom is het zaak om zuinig om te springen met jouw tanden en kiezen. De meeste mensen zijn zich hier bewust van. Er zijn echter ook genoeg Nederlanders die niet of nauwelijks aandacht besteden aan hun gebit. Een slechte zaak wat ons betreft, want dit zorgt op termijn vaak voor grote problemen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Zorg er daarom voor dat jouw gebit voldoende aandacht krijgt. Deze tandarts in Den Haag geeft je hieronder een aantal tips om dit te bewerkstelligen. 

Poets dagelijks je tanden
Jouw gebit dien je zelf te verzorgen. Dit is een betrekkelijk makkelijke opgave. Het begint namelijk allemaal met het poetsen van jouw tanden. Op jonge leeftijd is je ongetwijfeld bijgebracht dat je ’s ochtends en ’s avonds jouw gebit moet poetsen. Door jouw gebit twee keer per dag te poetsen, krijgen jouw tanden en kiezen voldoende aandacht. Indien je ouder wordt, bestaat de kans dat je jouw gebit aanzienlijk minder aandacht geeft. Zo poetsen sommige mensen bijvoorbeeld alleen nog in de ochtend. Er zijn zelfs mensen die het poetsen van hun tanden geheel achterwege laten. Dit zorgt op den duur vast en zeker voor problemen aan jouw gebit. Zorg er daarom in ieder geval voor dat je jouw tanden minimaal één keer per dag poetst. Maar het beste is natuurlijk gewoon twee keer per dag. 

Ga eens per halfjaar naar de tandarts 
De tandarts is niet iedereen zijn beste vriend. Begrijpelijk, want een tandartsbezoek kan soms behoorlijk pijnlijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er een gaatje gevuld moet worden of de tandarts een tand of kies moet trekken. Om de kans op dergelijke situaties te voorkomen, doe je er goed aan jouw gebit geregeld te laten controleren. Op deze manier besteed je namelijk ook aandacht aan jouw gebit. Je verkleint de kans op problemen en dat is alleen maar in jouw voordeel. Waarom? Omdat het vaak een stuk duurder is wanneer er een ingrijpende behandeling moet plaatsvinden. Sommige mensen zijn hiervoor verzekerd, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Daarom raden wij je aan om ieder half jaar naar de tandarts te gaan voor een controle. Dreigt er een probleem met jouw gebit? Dan kan een tandarts mogelijk nog ingrijpen. De kosten blijven zo beperkt en bovendien blijft de pijn in tanden en/of kiezen jou bespaard. 

Kies- of tandpijn? Wacht niet tot het vanzelf verdwijnt!
Voel je telkens pijn in een kies op een tand wanneer je op iets bijt? Dan duidt dit vaak op een probleem met jouw gebit. Veel mensen blijven hiermee rondlopen en hopen dat dit vanzelf verdwijnt. In veel gevallen gebeurt dit echter niet. Blijf je er toch lang mee rondlopen? Dan wordt het probleem mogelijk alleen maar groter. Stel een tandartsbezoek daarom niet uit wanneer je pijn in jouw gebit ervaart. Het zou immers zonde zijn als jouw gebit hierdoor onherstelbare schade oploopt. Bel je direct een tandarts wanneer je problemen ervaart met jouw gebit? Dan kan het probleem mogelijk nog tijdig hersteld worden. Bovendien ben je binnen de kortste keren van de pijn verlost. Een tandarts mag misschien niet jouw beste vriend zijn, maar hij heeft uiteindelijk het beste voor met jou en jouw gebit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.